Про користь зеленого чаю

У нас так було прийнято, після лазні, наша велика родина пила зелений чай. Кожен, хто приходив з лазні, сідав за стіл з великим самоваром. І йому в чашку з блюдцем наливали запашного напою.

Звичайно, більшість з нас віддають перевагу чорному чаю. Немає сумнівів в його цінних і корисних властивостях. Але, в ньому містяться такі речовини, як кофеїн, танін. А адже це стимулятори в чистому вигляді.

Баня очищає наш організм. З нас виходить весь непотріб: токсини, шлаки, непотрібні солі і кислоти.

Тому я не рекомендую пити чорний чай після лазні. Це занадто енергійний, жорсткий напій для такої справи. Нам потрібно щось більш ніжне і корисне.

Користь зеленого чаю

Що ж в тобі такого корисного? Зелений чай багатий протизапальними речовинами. Їх ще називають дубильними речовинами. Вони надають терпку дію на нашу травну систему. А так же виступають в ролі протиотрути, рятують нас від солей важких металів.

Якщо зелений чай пити постійно, то кількість еритроцитів збільшується і склад крові поліпшується. Робота печінки і селезінки активується, вони очищаються від шкідливих речовин.

Пектин – це помічник у позбавленні від токсинів і бактерій, а його місце проживання в листі цієї чаю! ??

А чи є в такому корисному напої вітаміни? Звичайно! Вітамін Р – який зміцнює кровоносну систему. Дуже корисний вітамін, оберігає від крововиливів.

Ми втрачаємо дуже багато рідини в лазні. Пот забирає з собою не тільки шлаки, але і корисні солі нашого організму. Ось чому нам деколи так хочеться пити. І тут на виручку нам поспішає корисний зелений напій!

Після хорошої парилки так здорово відпочити в передбаннику і зробити пару ковтків цього корисного напою. Спробуйте, не пошкодуєте! ??

Властивості зеленого чаю

Листя чаю просто джерело мінеральних речовин! Солі калію, фосфору, заліза, марганцю. Він прекрасно втамує спрагу. А калій зміцнить і підтримає серцеву діяльність.

Великі уми сучасності відкрили корисні властивості трав’яних чаїв. Деякі з них допомагають боротися з пухлинами.

Наприклад, в зеленому трав’яному напої, допомагає в цьому хорошу справу катехін, він перешкоджає речовин, які можуть викликати мутацію клітин. Незаперечно доведено, що цей трав’яний чай вловлює вільні радикали, а отже – має протипухлинну дію. Тому його необхідно вживати тим, хто проживає в екологічно несприятливих регіонах.

Знавці настійно рекомендують пити чай без цукру, смакові якості зеленого чаю набагато краще без всяких домішок. Але, якщо ви ласун, то можна пити чай з медом, в такій співдружності чай зміцнює імунну систему організму.

Ті, хто регулярно п’є зелений чай, можуть похвалитися міцними нервами і витримкою. Такі люди більш спокійні, легше переносять стрес і будь-які життєві негаразди.

Для нас, банщиків, зелений напій корисний тим, що він не тільки чудово втамовує спрагу, а й охолоджує распаренное тіло. Це природний терморегулятор! Дивно, але гарячий чай знижує температуру тіла на один, два градуси.

Є ще один маленький секретик: міцно заварений чай бадьорить, а дуже міцний – присипляє. Тому знахарки використовували зелений чай як снодійний засіб. А в Китаї висушують заварку зеленого чаю і кладуть в подушку, тонкий аромат допомагає не тільки заснути, але і гарненько виспатися.

Хочу сказати кілька слів для тих, у кого шкіра моментально реагує на будь-які зміни. Досить старий настій чаю, 2 -3 денної давності втрачає свої ароматні і смакові якості. Але, дивним чином, у нього збільшуються антимікробну властивості. Такими настоями чаю можна гарненько оздоровити шкіру обличчя. Можна зробити трав’яну зелену маску для обличчя. Для цього достатньо намочити легку тканину в настої, і під час відпочинку в передбаннику накласти на шкіру обличчя.

Заспокійлива дія чайного зеленого напою просто бальзам для стресової шкіри. Не дарма його досить широко використовують у косметичній промисловості. Цей хіт краси входить до складу безлічі кремів, лосьйонів і шампунів.

Залишається тільки додати, що в даний час в усьому світі зелений чай надзвичайно популярний. Багато моїх знайомих відмовилися від чорного чаю. Виражена терпкість і ніжний аромат зеленого напою, а так само незаперечна користь говорять тільки в його користь.

Спосіб заварювання зеленого чаю

Особливих секретів я вам звичайно, не відкрию. Але, є пара дрібниць, про які, можливо ви не знаєте.

  • Температура води для заварювання чаю не повинна бути вище 70 градусів
  • На чашку беруть 1/2 чайну ложку сухого зеленого листа

Заливати чай водою потрібно в 3 прийоми:

  • в перший – 1/3 об’єму чайника – наполягати 2 хвилини
  • в другій – 1/2 об’єму чайника – наполягати 2 хвилини
  • в третій – 3/4 об’єму чайника – наполягати 2 хвилини

Після приємного чаювання, коли в чайнику залишиться рівно половина заварки, в неї додають окропу. Таким чином, зелений чай можна заварювати два рази, від цього смакові якості його абсолютно не губляться.