Як вибрати пароконвекційну піч і їх характеристики

Що таке пароконвектомат сповна знають або співробітники професійних кухонь, або глядачі кулінарних телевізійних шоу, які все більш популярні в нашій країні. Пароконвектомат – універсальне багатофункціональне обладнання, що прискорює і полегшує приготування як соковитого шматка м’яса, так і ароматною здобної випічки.

Кому потрібен пароконвектомат? Як правильно вибрати пароконвекційну піч? І які можливості вона надає своєму власникові?

Пароконвектомати називають теплове обладнання, що використовується переважно на професійних кухнях. В основі роботи пароконвекційну обладнання мікс пара і примусової конвекції, що і сприяє оптимально необхідного приготування їжі.

На гребені загальної автоматизації пароконвекційна піч виходить за рамки професійних кухонь і може зустрічатися в сегменті побутових приладів. У той же час це до сих дорога техніка, що вимагає певних знань для грамотного застосування усього розмаїття її функцій. Тому дозволити собі пароконвектомат будинку можуть і хочуть нечисленні господині.

Читайте також: Як будується муфельна піч своїми руками?

Середньостатистичний пароконвектомат може здійснювати до 70% усього розмаїття теплової обробки продуктів. Тим самим наявність пароконвектомата на кухні дозволяє виконувати обсмажування, припускание, запікання, розігрів, расстойку, випічку, варіння на пару, гасіння продуктів. Замінити цей агрегат на кухні може більш звичні для куховара-любителя пароварку і електроваркі, кухонну плиту, духовку, конвекційну піч, харчоварильні котел.

Щоб підібрати пароконвектомат відповідно до своїх потреб, необхідно знати, які режими роботи в цьому пристрої можливі. До основних режимів можна віднести «конвекцію» (циркуляція гарячого повітря +30 (80) … + 250 ° C, при повній відсутності пара, актуально для смаження або випічки), «пароутворення» (поєднання в шафі пара 100% вологості і температури від + 80 ° С до + 120 ° С) і «комбінований» (одночасне вироблення від 0 до 100% вологості і гарячого повітря від +30 ° С до +250 ° C). Ще можлива робота при низькотемпературному парі і в режимі регенерації Finishing. режимі регенерації Finishing.

Якщо підбираєте пароконвектомат для домашньої кухні, вибирайте самі найменші версії – на кілька рівнів. Для закладів громадського харчування підійдуть моделі на 3-6 рівнів, якщо у вас трохи посадочних місць, і на 20 рівнів, якщо у вас великий ресторан, де збираються великі банкети і одночасно видаються десятки і сотні страв.

Читайте також: Як робиться піч Булерьян своїми руками?

Бойлерна або інжекторний пароконвекційна піч вам потрібна? Так, це ще одне актуальне питання.

В основі роботи пароконвектоматов знаходиться або бойлер, або інжектор. Коли пар генерується бойлером, то він надходить всередину печі постійно, рівень вологості в ній залишається стабільним. Це якраз те, що треба, для великого обсягу продуктів, для одночасного завантаження більше ніж 10 гастроемкостей в піч. І це доцільно для професійних кухонь, оскільки бойлерні пароконвектомати і коштують дорожче, і дорожче обходяться в ремонті і обслуговуванні. Зокрема, потрібно регулярне чищення накипу на стінах печі. Також вони займають більше місця на кухні.

Інжекторниє печі працюють за принципом розпилення води на нагрівальні елементи. Паропроизводительность у них нижче, ніж у бойлерних, але для невеликого завантаження це рішення найбільш оптимально. Тобто для домашньої кухні, для побутового використання, а також для установки на невеликих професійних кухнях, інжекторний пароконвектомат буде найкращим вибором. Він займає на порядок менше місця, є компактні моделі. Вартість такого обладнання також трохи нижче, ніж бойлерного.